Top 5 kaikkein ärsyttävimmät huijaukset 2018

Huijarit eivät jätä sinua rauhaan tänä vuonna

Huijaukset jatkavat kasvamistaan ja aiheuttavat enemmän ongelmia tietokoneen käyttäjille. Nykyään mahdollisuus kärsiä verkkorikollisuudesta on 20 kertaa korkeampi[ref en-1 kuin tulla ryöstetyksi, kun kävelet kadulla keskellä yötä. Statistiikan mukaan, vuonna 2017 huijarit saivat:

  • $1 549 109 odottamattomista palkinnoista ja arvontahuijauksista;
  • $2 832 030 yrityksistä saada henkilökohtaisia tietoja huijauksista;
  • $1 513 533 uhka- ja kiristyshuijauksista.

Tämä on kuitenkin vain esimerkki kaikkein suosituimmista huijauksista. Uusia huijauksia ilmaantuu joka ikinen päivä, mutta turvallisuusasiantuntijat varoittavat vanhojen temppujen tehokkuudesta. Tekaistut turvallisuushälytykset, teknisen tuen huijaukset ja mielipidekysely huijaukset antavat rikollisten yhä huijata rahaa, saada henkilökohtaisia tietoja tai huijata käyttäjät asentamaan vaarallisia ohjelmia.

Tänään me aiomme esitellä top 5 kaikkein ärsyttävimmät huijaukset, jotka olivat todella aktiivisia viime vuonna, ja joiden odotetaan hyökkäävän uhreja kohtaan vuonna 2018. Pidä mielessäsi, että mikä tahansa turvaohjelma voi suojata sinua huijareilta. Siksi on parasta oppia niiden temput kuin laskea tappiot.

1.”Windows Defender Alert: Zeus Virus” Teknisen tuen huijaus

Example of You have a Zeus virus” Tech support scam

Zeus on yksi kaikkein suosituimmista ja tunnetuimmista pankkitroijalaisista, joka on tunnettu melkein vuosikymmenen ajan. Siksi ei ole yllättävää, että huijarit päättivät käyttää sen nimeä huijatakseen uhrit soittamaan tekaistulle teknisen tuen asiantuntijalla, jotta heidän tietokone puhdistetaan hintaan $300. Se on paljon olemattomasta haittaohjelman poistosta.

Huijarit käyttävät saastunutta verkkosivua luomaan pop-up viestin:

Your Hard drive will be DELETED if you close this page. You have a ZEUS virus! Please call Support Now!. Call Toll-Free: 0800-014-8826 To Stop This Process

Lisäviesti uhkaa, että tältä sivulta poistuminen voi johtaa rahatietojen, Facebook ja sähköposti kirjautumistietojen, CC tietojen, sekä kuvien menetykseen. Tämän lisäksi, käyttäjille annetaan vain 5 minuuttia tarttua puhelimeen ja soittaa väitetylle Microsoft teknikolle.

Vuonna 2017, olemme nähneet useita tämän huijauksen versioita. Siksi, tänä vuonna, huijareiden odotetaan jatkavan työtä ”Windows Defender Alert: Zeus Virus” pop-upin parissa, sekä näiden tekaistujen turvahälytysten parissa:

  • Windows Detected ZEUS Virus,
  • Windows Defender Alert: Zeus Virus,
  • Security Update Error (Error code 0xB6201879),
  • System Detected Zeus virus.

Muista aina, että aidot turvahälytykset ei pomppaa esiin selaimessasi!

2. ”Congratulations Amazon User” virus

Image of

Turvallisuustutkijat ovat raportoineet, että ”Congratulations Amazon User” huijaus palasi vuoden 2017 lopulla. Tämä vanha huijaus leikkii ihmisten halulla voittaa jotain arvonnassa. Joten, kun pop-up ilmaantuu kertoen yhdestä Amazon Lahjasta, käyttäjä voi innostua. Saadakseen palkinnon itselleen, ihmisiä pyydetään suorittamaan mielipidekysely:

You can choose a PlayStation 4, $1000 Amazon Gift Card, or iPhone 7 plus.
To win all you need to do is to answer the following 4 questions.
Note: 10 randomly chosen users got this invitation and there are only a few prizes left.
You have 1 minute and 36 seconds to answer the following questions before we give the prizes to another lucky user.

Mielipidekyselyn lopussa, sinua kuitenkin pyydetään antamaan henkilökohtaisia tietojasi. Tämä on huijauksen oikea tarkoitus. Älä siis lankea täydellisesti kopioituihin Amazon merkin kuviin ja sulje selain, heti kun tämä tekaistu mielipidekysely ilmaantuu näytölle.

3. ”You Are Today's Lucky Visitor” mainokset

Example of

Aivan kuten ”Congratulations Amazon User” huijaus, “You Are Today's Lucky Visitor” huijaus käyttää ihmisten toivoa voittaa jotain, tekemättä mitään. Nämä pop-up mainokset kertovat odottamattomista voitoista, kuten:

  • $1000 Amazon Lahjakortti,
  • $1000 Visa Lahjakortti,
  • $1000 Walgreens Lahjakortti,
  • Samsung Galaxy älupuhelimet,
  • iPhone,
  • sekä muut kalliit palkinnot.

Huijarit haluavat sinun suorittavan määrätyn mielipidekyselyn palkinnon hyväksymiseksi, tai kuten he sanovat, “Kiittääksesi” voiton mahdollisuudesta. Ei kuitenkaan ole mitään väliä, vaikka täytät kuinka monta kyselyä, et saa luvattua palkintoa. Se on vain yksi huijaus, jota sinun pitää varoa 2018.

Tällä välin, rikolliset luovat tuloja suoritetuista mielipidekyselyistä tai sovellusten lataamisesta. Tämän lisäksi sinua voidaan pyytää antamaan yhteystietosi tai syöttämään henkilökohtaiset tietosi, joka voi johtaa rahojen menetykseen tai identiteettivarkauteen.

4. Google Security Warning virus

Image of Google Security Warning virus

Google Security Warning virus on jälleen yksi esimerkki pelotteluohjelmasta, jonka kohteena ovat Windows OS käyttäjät, jotka eivät tunnista aitoa turvahälytystä. Huijarit voivat käyttää hyväkseen mainosohjelmia tai potentiaalisesti vaarallisia sivuja, ohjatakseen käyttäjät huijaussivulle, joka varoittaa lukitusta tietokoneesta:

Firewall detecting ‘suspicious’ incoming network connections,we recommend that you click on “Back to Safety.”

Sivusto kertoo, että tietokoneessa on aikaisemmin mainittu Zeus virus, troijalainen, mato tai muu verkkouhka, koska Järjestelmän Aktivointiavain on mennyt vanhaksi. Huijarit varoittavat, että käyttäjän pitää soittaa annettuun numeroon, jotta he voivat suojata henkilökohtaisia tietojaan varkaudelta.

Tällä teknisen tuen huijauksella ei kuitenkaan ole mitään tekemistä Microsoftin kanssa. Se on huijaus, jota voidaan käyttää, kun yritetään käyttää varomattomia tietokoneen käyttäjiä hyväksi.

5. ”Microsoft Warning Alert” Teknisen tuen huijaus virus

Screenshot of

”Microsoft Warning Alert” pop-up on perinteinen esimerkki Microsoft tuki huijauksesta, joka haluaa ihmisten soittavan tekaistulle teknikolle ja tekemään mitä he sanovat. Se voi olla tekaistun tai kalliin turvaohjelman ostaminen, etäyhteystyökalun asennus tai henkilökohtaisten tietojen paljastaminen.

Viime vuonna me havaitsimme useita versioita ”Microsoft Warning Alert” Teknisen tuen huijauksista. Useimmat potentiaaliset uhrit saivat pop-upin, joka sanoo:

** Microsoft Warning Alert **
Malicious Pornographic Spyware/Riskware Detected
Error # 0x80072ee7
Please call us immediately at 0-800-046-5729
Do not ignore this critical alert.

Jos kuitenkin etsit tietoa annetusta vikakoodista, niin huomaat, että sillä ei ole mitään tekemistä pop-upissa olevan ongelman kanssa. Tämän lisäksi, Microsoftilla ei ole puhelintuen linjaa. Viimeiseksi, sinun kannattaa etsiä sivuston osoite. Se ei taatusti ole microsoft.com. Sinun kannattaa siis sulkea se heti ja ei langeta huijareiden temppuihin.

Kirjoittajasta
Lue muilla kielillä
Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa