Mikä on vaarallinen haittaohjelman poistaja ja kuinka voin poistaa sen

kirjoittanut Alice Woods - - Päivitetty | Tyyppi: Vaarallinen Haittaohjelman poistaja

Vaarallinen haittaohjelman poistaja (joskus sitä kutsutaan nimellä vaarallinen turvallisuusohjelma) on termi jolla kuvataan tekaistua haittaohjelman poistajaa. Tämän kategorian ohjelmat voidaan laittaa kategoriaan haittaohjelma sekä virus. Vaarallisen haittaohjelman poistajan päätavoite on saastuttaa tietokoneet, näyttää aggressiivisia turvallisuusilmoituksia ja saada omistaja ostamaan ”koko” tai ”lisensoitu” versio korjaamiseen. Todellisuudessa ainoa asia joka pitää poistaa on vaarallinen haittaohjelman poistaja.

Kun ollaan tekemisissä tekaistun haittaohjelman poistajan kanssa niin sinulle voidaan uskotella, että sovellus voi löytää vaaralliset tiedostot järjestelmästä koska tällainen ohjelma näyttää todella ammattimaiselta. Ei kuitenkaan ole väliä kuinka hyvältä niiden GUI näyttää, niillä ei ole virus tietokantaa, jollainen kunnollisessa ohjelmassa on yhdessä kyvyn kanssa tunnistaa vaaralliset tiedostot. Useimmissa tapauksissa ne raportoivat laillisista järjestelmän komponenteista ja väittävät, että uhrin pitää poistaa ne tietokoneeltaan. Tällä tavalla vaaralliset haittaohjelman poistajat manipuloivat ihmisiä ostamaan ”lisensoidun” version. Heti kun hakkerit saavat rahat niin he ottavat vaarallisen haittaohjelman poistajan käytöstä määrätyksi ajaksi. Ennemmin tai myöhemmin virus alkaa työnsä jälleen ja koettaa varastaa rahaa uhreiltaan.

Vaarallisen haittaohjelman poistajan poistaminen järjestelmästä on todella tärkeää koska tällaisia ohjelmia voidaan käyttää muilla viruksilla tartuttamiseen. Niitä voidaan käyttää myös keräämään erilaisia tietoja henkilötieto varkauteen ja vastaaviin rikoksiin. Lopuksi, ne voivat aiheuttaa vakavia ongelmia tietokoneen toimintaan, kuten järjestelmän hidastumiseen ja kaatumiseen. Kaikki virukset jotka kuuluvat vaaralliset haittaohjelman poistajat kategoriaan voidaan poistaa luotettavalla haittaohjelman poistajalla.

Vaarallisen haittaohjelman poistajan keinot koneelle tunkeutumiseen:

Useimmat vaaralliset haittaohjelman poistajat tunkeutuvat tietokoneille ilman käyttäjien lupaa. Tässä päätavat joilla se saastuttaa tietokoneet:

  • Vaaralliset mainokset. Suurinta osaa vaarallisista haittaohjelman poistajista levitetään tekaistuilla pop-up mainoksilla. Tällaiset ilmoitukset on yleensä asetettu raportoimaan tietokoneen ongelmista, joten ei ole yllättävää että niin monet käyttäjät jotka ovat klikanneet tällaista mainosta ovat sitten ladanneet vaarallisen haittaohjelman poistajan koneelleen. Tällaiset mainokset voivat väittää myös, että ihmiset saavat kyvyn korjata koneensa ilmaiseksi, mutta kuten voit huomata niin se on vain valhe jolla saastutetaan PC järjestelmä vaarallisella haittaohjelman poistajalla.
  • Saastuneet sähköposti liitteet. Ohjelma joka kuuluu vaarallisiin haittaohjelman poistajiin, voidaan ladata myös laillisena sähköpostin liitteenä. Yleensä virukset leviävät pankkipapereina, laskuina, raportteina, ilmoituksina ja vastaavina liitteinä jotka voivat huijata ihmiset lataamaan ne tietokoneelleen.
  • Muut  virukset. Löytyy useita uhkia joita voidaan käyttää levittämään vaarallisia haittaohjelman poistajia. Suosituimpia niistä ovat Troijalaiset hevoset, madot, ja takaovet. Nämä uhat voivat avata takaoven järjestelmään ja asentaa tarvittavat tiedostot ilman uhrin mukana oloa tai lupaa. Vaarallinen haittaohjelman poistaja voi myös piilottaa nämä tiedostot tarvittuihin paikkoihin ja käynnistää ne heti kun vaadittava hetki on käsillä.

Tällaisen vaarallisen haittaohjelman poistajan tyypilliset aktiviteetit:

Vaaralliset haittaohjelman poistajat koettavat vakuuttaa uhrinsa, että heidän tietokoneensa on vaarallisesti saastunut ja ainoa työkalu jolla vaaralliset virukset voidaan poistaa on lisensoitu ohjelman versio. Jos tällainen tuholainen pääsee järjestelmään niin se koettaa aloittaa seuraavia aktiviteetteja:

  • Laillisten turvallisuusohjelmien ja sivustojen esto. Tämä on tärkeä tehtävä vaarallisen haittaohjelman toiminnassa koska se auttaa virusta estämään poistonsa järjestelmästä. Ainoa tapa poistaa esto ja käynnistää laillinen haittaohjelman poistaja on poistaa uhka.
  • Jatkuvien järjestelmän skannerien ja varoitusviestien näyttö. Vaikuttaa siltä, että vaarallinen haittaohjelman poistaja pystyy tarkistamaan tietokoneen aivan kuten laillinen haittaohjelman poistaja. Tämä toiminta on kuitenkin saastunutta ja sitä käytetään harhaanjohtamaan uhria luulemaan, että hänen tietokoneensa on saastunut kymmenillä tai jopa tuhansilla eri uhilla. Jos uhri jättää varoitukset huomiotta niin ohjelma jatkaa tekaistuja tarkistuksia ja jatkaa tekaistujen varoitusten näyttämistä.
  • PC:n toiminnan hidastaminen. Koettaessaan vakuuttaa, että uhrin tietokone on todella saastunut, vaarallinen haittaohjelman poistaja voi aiheuttaa hidastumisia, järjestelmän kaatumisia ja vastaavia suorituskyvyn ongelmia.
  • Uudelleenohjaukset sen ostosivulle. Aina välillä sinut voidaan uudelleenohjata vaarallisen haittaohjelman poistajan ostosivulle. Useimmat näistä sivuista voivat olla todella vaarallisia, niillä käyminen ei siis ole suositeltavaa.

Tuhoisimmat esimerkit vaarallisesta haittaohjelman poistajasta:

Järjestelmä työkalu. Siitä asti kun vaaralliset haittaohjelman poistajat ilmaantuivat PC maailmaan, Järjestelmän työkalu on saastuttanut tuhansia tietokoneita. On tiedossa, että se alkoi leviämään vuoden 2010 tienoilla ja levisi yli kolme vuotta. Ohjelma on aiheuttanut useita ongelmia uhreilleen, kuten rahojen menetys ja muiden haittaohjelmien pääsy tietokoneelle. Päätapa jota sen levitykseen käytettiin olivat tekaistut ilmoitukset joissa tarjottiin tietokoneiden ilmaista tarkistusta. 

Security Defender Tämä vaarallinen haittaohjelman poistaja ilmaantui vuonna 2011. Siitä alkaen se on saastuttanut huonosti suojattuja PC järjestelmiä. Kun se on tietokoneella niin se vaikuttaa voivan puolustaa järjestelmää haittaohjelmilta. Tätä imagoa valitettavasti voidaan käyttää rahojen kavaltamiseen hyväuskoisilta PC käyttäjiltä. Security Defenderillä ei ole poisto mahdollisuutta. Se voidaan poistaa vain luotettavalla haittaohjelman poistajalla, joka voi olla estetty kun haittaohjelma on tietokoneella.

Vaarallisen haittaohjelman poistan poisto:

Jos haluat tietää kuin realistinen vaara on niin sinun tulee tarkistaa tietokoneesi laillisella haittaohjelman poistajalla. Kaikkein luotettavin tapa poistaa vaarallinen haittaohjelman poistaja järjestelmästä on suorittaa täysi tarkistus ohjelmalla, kuten FortectIntego tai SpyHunter 5Combo Cleaner. Kun olet käynnistänyt yhden näistä ohjelmista niin sinun tulee nähdä järjestelmän tarkistus ilmoitus vaarallisesta haittaohjelman poistajasta jotka ovat täynnä väärää tietoa. 

Ole varuillasi sillä vaarallinen haittaohjelman poistaja voi blokata laillisia ohjelmia ettei sitä poistettaisi tietokoneelta. Ongelman välttämiseksi sinun kannattaa koettaa yhtä näistä tavoista:

  • Käynnistäminen Vikasietotilassa Verkolla;
  • Haittaohjelman poistajasi käynnistystiedoston uudelleen nimeäminen;
  • Toisen PC:n käyttö lataamaan laillinen haittaohjelman poistaja ja sen siirtäminen saastuneelle tietokoneelle USB-tikulla ja vastaavilla laitteilla.

Viimeisimmät Tietokantaan Lisätyt Virukset

Tiedot päivitetty: 2016-09-19

Lue muilla kielillä

Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa