Mikä on csrss.exe? Kannattaako minun poistaa se?

Csrss.exe on laillinen Windows prosessi, jota verkkorikolliset voivat käyttää hyväkseen

Csrss.exe on täysin turvallinen Client Runtime Server Prosessi Microsoft Windowsilta. Tämä käynnistystiedosto on vastuussa graafisten ohjesarjojen hallinnasta ja se on yleensä C:\Windows\System32 kansiossa. Pidä mielessäsi, että tämän laillisen tiedoston pitäisi viedä 4 000 – 7 000 bittiä levytilaa tietokoneeltasi. Vaikka asiantuntijat ovat juuri havainneet Csrss.exe troijalainen, joka käyttää samaa nimeä kuin tämä Windows prosessi, jotta se voi piilottaa itsensä järjestelmään. 

Nimi Csrss.exe
Tyyppi Järjestelmä tiedosto
Liittyy Windows Client Server Runtime Prosessi
Levitys Roskapostin liitteet, tekaistut päivitykset
Poisto Jos prosessi on vaarallinen, lataa ja asenna FortectIntego

Alun perin csrss.exe prosessia käytettiin koko graafiseen järjestelmään, mukaan lukien näyttö, ikkunoiden hallinta sekä vastaavat toiminnot. Windows NT 4.0 julkaisun yhteydessä (julkaisupäivä – 1996), useat näistä toiminnoista siirrettiin Windows kerneliin, vaikka prosessilla pysyi vastuu konsoli-ikkunoista sekä sammutusprosessista.

Siksi CSRSS prosessi on tärkeä osa Windowsia ja sitä ei voida lopettaa. Vaikka käyttäjä lopettaa tämän tehtävän, käyttöjärjestelmä varoittaa, että laite ei voi toimia kunnolla ilman sitä, ja se sammuu. Jos klikkaat sitä, niin Windows kieltää vain laitteen sammutuksen – se on varotoimi järjestelmän vahinkojen välttämiseksi.

Kaiken tämän jälkeen, tämä on standardi järjestelmän prosessi, haittaohjelman kirjoittajat voivat käyttää tätä nimeä naamiona. Käynnistystiedostoa pitää käsitellä mahdollisena uhkana, vaikka niillä on laillinen nimi. Tiedoston vaarallista versiota voidaan käyttää epäilyttävään aktiviteettiin, kuten: 

  • Henkilökohtaisten tietojen kerääminen
  • turhat tiedoston lataukset
  • digitaalisen valuutan louhinta
  • ylimääräisten haittaohjelmien tunkeutuminen

Csrss.exe on laillinen ja tärkeä tiedosto Windowsille; siksi käynnistystiedostot voidaan korvata, kopioida tai poistaa vaarallisten toimesta. Jos huomasit, että useampi kuin yksi csrss.exe prosessi on käynnissä Windows järjestelmässä, sinun kannattaa tarkistaa tietokoneesi haittaohjelman poistajalla, sillä se on yksi haittaohjelman tartunnan merkeistä.

Yhteenvetona voimme sanoa, että Client Runtime Server Prosessi on tärkeä Windows komponentti, jonka pitäisi olla aina käynnissä. Jos kuitenkin näet useita prosesseja tehtävien hallinnassa, sinun pitää heti käyttää FortectIntego ohjelmaa tai muuta maineikasta turvaohjelmaa poistamaan csrss.exe virus laitteelta.

Vaaralliset ohjelmat eivät kysy suoraa lupaa järjestelmään pääsyyn

Vaaralliset verkkouhat luodaan edistyneellä tavalla, jotta ne voivat piilottaa olemassa olonsa ja välttää epäilyttävät aktiviteetit tietokoneella. Rikolliset myös nimeävät ne täysin laillisten järjestelmän prosessien mukaan, jotta ne voivat huijata käyttäjät uskomaan niiden luotettavuuteen. Tämän lisäksi, löytyy muita viekkaita levitystapoja, jotka auttavat rikollisia tekemään niiden tartunnoista sitkeitä.

Siksi on tärkeää olla varuillaan, että haittaohjelmaa voidaan levittää seuraavilla tavoilla:

  • roskapostit
  • uudelleen pakatut ja kräkätyt ohjelmat
  • keygenit ja vastaavat käynnistystiedostot
  • vaaralliset sivustot
  • heikot RDP salasanat
  • ohjelman haavoittuvuudet, jne.

Käytä siis aina varotoimia, kun selaat nettiä, erityisesti roskapostien kanssa, koska ne ovat kaikkein yleisin haittaohjelmien levitystapa verkkorikollisten keskuudessa. Älä avaa liitteitä ja, jos tarpeen, muista varmistaa sähköpostin laillisuus ennen sen avaamista.

Lopuksi, me suosittelemme välttämään tiedostojen jakosivuja, päivitä ohjelmia jatkuvasti ja tarkista laitteesi turvaohjelmalla.

Poista Csrss.exe haittaohjelma, jos tarpeen

Pidä mielessäsi, että Csrss.exe Windows prosessi voi olla hakkereiden käyttämä, jotta ne voivat piilottaa vaaralliset ohjelmat järjestelmään. Vaikka NoVirus.uk asiantuntijat sanovat, että on vaikeaa päätellä, mikä käynnistystiedosto on vaarallinen ja mikä ei. 

Yleensä vaarallinen haittaohjelma voi piilottaa itsensä hyvin ja välttää AV tunnistuksen, joten voi olla vaikeaa poistaa Csrss.exe haittaohjelma. Paras tapa ohittaa tällainen ominaisuus, on mennä Vikasietotilaan Verkolla ja suorittaa järjestelmän täysi tarkistus FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner tai Malwarebytes ohjelmalla.

Me emme myöskään suosittele suorittamaan manuaalista Csrss.exe viruksen poistoa, koska se voi vahingoittaa järjestelmää enemmän. Sen sijaan, anna ammattilaisten turvaohjelman tehdä työ automaattisesti.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Fortect tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Yhteensopiva macOS käyttöjärjestelmän kanssa
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Fortect Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Fortect Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Fortect Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Fortect ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.
Kirjoittajasta
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Mestari haittaohjelmien poistossa

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Ugnius Kiguolis
Tietoa yrityksestä Esolutions

Poisto-ohjeet muilla kielillä
Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa