Mikä on *HELP_HELP_HELP*.hta? Kannattaako minun poistaa se?

Mikä on *HELP_HELP_HELP*.hta tiedoston tarkoitus?

*HELP_HELP_HELP*.hta tiedosto on lunnasviesti, jonka viimeisimmät Cerber lunnasohjelma versiot jättävät saastuneeseen järjestelmään. Virus salaa kaikki tiedostot järjestelmästä, poistaa Varjokopiot ja tallettaa nämä tiedostot työpöydälle tarjotakseen uhrille tietoa tartunnasta. Lunnasviestin nimi vaihtelee, koska tämä virus asettaa satunnaisen sarjan merkkejä jokaiselle uhrille ja sen seurauksena uhri saa lunnasviestin nimeltä: _HELP_HELP_HELP_[satunnaiset merkit].hta. Tiedoston pääte – HTA – on lyhenne sanoista HTML Application (HTML sovellus), joka tarkoittaa että tällainen tiedosto avataan yleensä Internet Explorerin kautta. Ne on koodattu VBScript tai JScript tavoilla. Jos avaat tällaisen tiedoston, niin se toimii kuin käynnistystiedoston. Kun se on avattu, niin HELP_HELP_HELP.hta laukaisee ohjelman, joka on nimeltä CERBER RANSOMWARE: Instructions. Ohjelma tervehtii uhrejaan normaalilla Cerber virus introlla:

Cannot you find the necessary files?
Is the content of your files not readable?
It is normal because the files names and the data in your files have been encrypted by ”Cerber Ransomware”.

Viesti jatkuu ja kertoo, että tiedostot ovat lunnasohjelman salaamia ja vain yksi ohjelma voi palauttaa nämä tiedostot ja se on rikollisten palvelimilla. Rikolliset väittävät, että vahingot ovat peruuttamattomia, mutta saadakseen tiedostot takaisin, uhrin pitää ostaa ”erityinen salauksen poistaja”, nimeltä Cerber Decryptor. Salauksen poistajan hinta vaihtelee viruksen versiosta riippuen, mutta verkkorikolliset yleensä vaativat 1:n tai useampia Bitcoineja. Bitcoinit tulee siirtää annettuun Bitcoin lompakkoon, se on ainoa tapa lähettää rahaa rikollisille koska Bitcoin maksutapa takaa nimettömyyden.

Tunkeutumisen hetkellä, Cerber haittaohjelma muuttaa taustakuvaksi _HELP_HELP_HELP_[satunnaiset merkit].jpg kuvan, joka on lyhyempi versio lunnasviestistä. Se kertoo, että uhrin tiedostot salattiin ja lisätietoja on *HELP_HELP_HELP*.hta tiedostossa. Meidän on pakko muistuttaa, että tämä viruksen versio ei enää anna viruksen numeroa työpöydälle. Se kuuluu Red Cerber kategoriaan, koska teksti on korostettu punaisella, ei kirkkaan vihreällä. Loput viestistä kertoo, että uhrin pitää asentaa Tor Selain avatakseen ”henkilökohtaisen sivun”, johon päästään annetun .onion linkin kautta.

Kuinka estää *HELP_HELP_HELP*.hta tiedostoa ilmaantumasta PC:lle?

Jos et halua löytää *HELP_HELP_HELP*.hta tiedostoa tietokoneeltasi jonain päivänä, niin sinun pitää tarttua toimeen etukäteen suojaamaan järjestelmääsi lunnasohjelmia vastaan. Muista lunnasohjelmista poiketen, Cerber ei käytä roskapostia ainoana levitystapana. Se on todella edistynyt virus, joka leviää saastuneiden mainosverkkojen ja sivustojen kautta ja käyttää vaarallista exploit kittiä levitykseen. Viimeisin Cerber roskaposti kampanja kuitenkin toimittaa saastuneet .zip arkiston Word tiedoston mukana. Dokumentissa on vaarallinen skripti, joka on asetettu lataamaan ja käynnistämään lunnasohjelma heti kun uhri sallii makro toiminnon. Kaikkein luotettavin tapa suojautua Cerber hyökkäykseltä on päivitetty haittaohjelman poistaja. Muista päivittää sitä jatkuvasti ja lataa vaadittavat virus tietokannat koneellesi. Jos tietokoneessasi on lunnasohjelma, niin menetät kaikki tiedostosi. Siksi varmuuskopiot ovat todella tärkeitä, tee niitä siis jatkuvasti ja pidä ne pois P>C:ltä.

Kuinka poistaa *HELP_HELP_HELP*.hta saastuneelta PC:ltä?

Vaikka voit vain poistaa *HELP_HELP_HELP*.hta tiedoston järjestelmästä, se ei tarkoita, että se riittäisi. Tämän tiedoston on luonut vaarallinen virus, siksi sinun pitää poistaa se. Voit poistaa viruksen ja taata *HELP_HELP_HELP*.hta poiston suorittamalla haittaohjelman poistajalla, kuten FortectIntego.

Tarjous
tee se nyt!
Lataa
Fortect tyytyväisyys
Taattu
Lataa
Intego tyytyväisyys
Taattu
Yhteensopiva Microsoft Windows käyttöjärjestelmän kanssa Yhteensopiva macOS käyttöjärjestelmän kanssa
Mitä tehdä jos epäonnistun
Jos et onnistunut poistamaan viruksen vahinkoja Fortect Intego, submit a question meidän tukitiimille ja anna kaikki mahdolliset tiedot.
Fortect Intego ohjelmalla on ilmainen rajoitettu skanneri. Fortect Intego tarjoaa tarkemman tarkistuksen, kun ostat sen täyden version. Kun ilmainen skanneri tunnistaa ongelmat, voit korjata ne ilmaisilla manuaalisilla ohjeilla tai voit päättää ostaa koko version, jotta voit korjata ne automaattisesti.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Fortect ohjelmalla, niin kokeile SpyHunter 5 ohjelmaa.
Vaihtoehtoiset Ohjelmat
Eri ohjelmilla on erilaisia tarkoituksia. Jos et onnistunut korjaamaan saastuneita tiedostoja Intego ohjelmalla, niin kokeile Combo Cleaner ohjelmaa.
Kirjoittajasta
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Jos tämä ilmainen poisto-ohje auttoi sinua ja olet tyytyväinen palveluumme, ole hyvä ja harkitse lahjoituksen tekemistä jotta voimme pitää tämän palvelun elossa. Jopa kaikkein pienin summa otetaan kiitollisuudella vastaan

Ota yhteyttä Olivia Morelli
Tietoa yrityksestä Esolutions

Poisto-ohjeet muilla kielillä
Tiedostot
Ohjelmat
Vertaa